رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: در مقابل حماسهای که شهدا در 8 سال دفاع مقدس آفریدند، ما کاری برایشان انجام ندادیم، با احتساب اینکه ما شیعه هستیم.
حجت الاسلام محمدجواد مکی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرج، بیان کرد: شاید برخی جوانان در محافل از روحانیون فرار کنند، اما در مقابل جانبازان دفاع مقدس هیچ کس حرفی برای گفتن ندارد.
وی بر لزوم بررسی علل اعزام نوجوانان و جوانان به مناطق عملیاتی بر دو استدلال ملی و دینی در تکریم شهدا تاکید کرد و گفت: علل ملی آن در کشورهای دیگر هم وجود دارد. همه کشورهای جهان حتی برای جنگ هایی که ظالمانه بوده است، برای بازماندگان جنگ هایشان و کسانی که در آن جنگ از بین رفته اند از مردم و مسئولان عالی رتبه کشورشان در اکرام این افراد می کوشند، مثلاً در آلمان افرادی که آسیب دیده جنگ جهانی دوم هستند هنوز هم بعد از گذشت حدود 90 سال مورد تکریم قرار می گیرند.
رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه داد: به نظر بنده در مقابل حماسه ای که شهدا در 8 سال دفاع مقدس آفریدند، ما کاری برایشان انجام ندادیم. با احتساب اینکه ما شیعه هم هستیم؛ مگر می شود در مقابل کسانی که همه هستی خودشان را در راه دفاع از ما دادند بی توجه باشیم، شیطان نمی خواهد دانشجو بیاید این خاک و بچه ها را بشناسد.
مکی با اشاره به تفاوت های نسل اول انقلاب با نسل جوان امروز گفت: درست است فناوری در معاشرت و ارتباطات جوانان امروز موجب تفاوت هایی با نسل اول شده است، اما آن زمان هم شرایط گناه در جامعه وجود داشت. فقط در آن زمانه یک فضایی ایجاد شد برای دین داری. ما هم باید تلاش کنیم برای نسل امروز یک فضای جدیدی ایجاد کنیم.
وی راهیان نور را یکی از راههای ایجاد فضای مناسب برای جوانان امروز دانست و گفت: آن زمان امام (ره) یک فضایی ایجاد کرد و جوان ها بهره بردند؛ اما امروز متأسفانه برخی در لباس دین آن طور که باید عمل نمی کنند. جوان دانشجو در راهیان نور چیزهایی به دست می آورد که هیچ کجا قابل دریافت نیست.
این رزمنده دوران دفاع مقدس بیان داشت: جوان امروز با هر سلیقه و پوششی وقتی ازخودگذشتگی مردان و زنانی را که در سخت ترین شرایط در اوج آرامش بسر می بردند را می شنود، نیاز به آرامش را در وجودشان شعله ور شده می یابد. دیده می شود افرادی با انواع تمکن مالی و امکانات بالا با اینکه هر چه را بخواهند مهیا می بینند و اما لحظه ای آرام و قرار ندارند. این شهدایند که به آرامش واقعی رسیده اند.
مکی پیرامون تفاوت مردم امروز با مردم آن دوران گفت: این طور نباشد که فکر کنیم همه در جنگ حضور داشتند. بر اساس آمارها تنها سه درصد مردم در جنگ 8 ساله شرکت داشتند که همین آمار با محاسبه تعداد دفعات حضور یک نفر در چند عملیات بوده است و تنها حدود 7 درصد مردم به طور مستقیم از رزمندگان پشتیبانی می کردند.
وی ادامه داد: من یقین دارم اگر امروز مشکلی پیش بیاید بیش از سه درصد جوان انقلابی داریم که برای دفاع از نظام آماده باشند، اگر آن زمان با سه درصد در مقابل دشمن متجاوز دهها هزار نفری مقابله کردیم آن هم با آن جمعیت کم و شرایط نامساعد؛ اما امروز با توانی چند برابر آمادگی دفاع از کشورمان را داریم.
این روحانی جانباز با اشاره به حضور نزدیک 2000 جانباز قطع نخاعی از گردن گفت: امام (ره) فرمود: «جانبازان چراغ هدایتی شدند که در گوشه گوشه این مرزوبوم به دین باوران، راه سعادت آخرت و راه کعبه را نشان می دهند»، این حرف امام (ره)بی دلیل نیست. شاید به همین دلیل است هر کجا جانبازی هست همسری کنارش است که شاید از برخی ابعاد هم از او بالاتر باشد؛ اما این را برای خودش سعادتی می داند که همسر و پرستار یک جانباز باشد.
مکی بیان داشت: خانمی جوان را می شناسم که با اختلاف سنی 15 سال با اصرار به همسری جانبازی درآمد که مجبور بود همه اوقات زندگی اش را در بستر باشد. ما اگر افق دیدمان بلند باشد این چند صباح زندگی مان راحت می گذرد. اگر مشکلی برای پسر و دختر امروز پیش می آید برای این است که افق دیدمان همین 40 سال زندگی دنیایی است.
وی ادامه داد: با وجود تمام مشکلات، این خانم آن چنان شاداب و سرحال با آرامش زندگی می کند که گویی به عشق واقعی رسیده باشد. این افق بلند باعث می شود انسان هم در دنیا هم در آخرت شاداب و آرام باشد. اصرار دارم با گفتن این قبیل مثال ها بگویم بیاییم ما هم افق دیدمان را بلند کنیم تا هم دنیامان با آرامش باشد هم آخرت مان.
این رزمنده دوران دفاع مقدس در ادامه به همراهی خودش با کاروانی از 30 کشور جهان اشاره کرد و گفت: در این کاروان دخترانی از کشورهای ترکیه، آلمان، فیلیپین، انگلیس و غیره حضور داشتند. این افراد با فرهنگ های مختلف در نامه هایی که برای من نوشته بودند حرف هایی را خواندم که بعد به حال آنها غبطه خوردم. آنجا دیدم که خون مظلومانه این شهیدان همه دنیا را فتح کرده است.
مکی در پایان صحبت های خود به گمنامی جانبازان اشاره کرد و گفت: در گوشه گوشه ایرانمان این یادگاران دوران دفاع مقدس حضور دارند که هر کدامشان می توانند الگوی دین داری و دین باوری باشند؛ اگر مقام معظم رهبری به عیادت جانبازی می روند که 18 سال در کماست می خواهند به ما نشان بدهند که برای رسیدن به برکات باید دنبال این یادگاران رفت. بهترین الگو برای جوانان همین سرمایه های گرانقدر و خانواده هایشان هستند.